stappenplan icon

Wil u weten hoe u van aardwarmte gebruik kunt maken?

Bekijk stappenplan:
stappenplan icon

Wil u weten hoe u van aardwarmte gebruik kunt maken?

Bekijk stappenplan:

Werkwijze

Onze werkwijze is als volgt. Na een offerteaanvraag zullen de mogelijkheden bekeken worden voor de toepasbaarheid van een aardwarmtesysteem. Indien nodig kunnen we de melding en/of vergunning regelen voor het realiseren van het systeem. Er zal door middel van een computerprogramma berekend worden hoeveel boringen nodig zijn voor desbetreffend pand. De boringen worden verricht onder geldende certificaat verplichting BRL-SIKB 2100 waarbij onder andere doorboorde afsluitende kleilagen worden hersteld met mikolit (zwelklei).

Afstorten | WerkwijzeDe geboorde wisselaars worden aangesloten door geleverde verdelers van AE Systems zodat elke wisselaar individueel kan worden ingeregeld en afgesloten kan worden. De systemen worden afgeperst en afgevuld door een mengsel van water en glycol. In overleg wordt het systeem aangesloten in de door AE Systems geleverde warmtepomp. Oplevering van het project geschiedt door middel van revisietekeningen en een afpersrapport.
Ook als u bijvoorbeeld in een waterwingebied of andere restrictie gebied bent gevestigd waardoor boringen niet mogelijk zijn, kan AE Systems u verder helpen door aardwarmtekorven toe te passen. Zo voorziet AE Systems u ondanks de omstandigheden van een eigen aardwarmtesysteem.